Tonfisksås med pasta

Serverar: 2 portioner

Smaskens!

Ingredienser

  • ½ purjolök, skivad
  • 6 champinjoner, skivade
  • 1 ½ dl tomater, passerade
  • ½ dl vatten
  • 1 burk tonfisk i vatten, 200 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Persilja, hackad
  • Servera med
  • Kokt fullkornspasta
  • Ruccolasallad
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Lägg purjolök och champinjoner i en kastrull och låt svampen fräsa på låg värme, så att vätskan dunstar bort till viss del. Tillsätt tomater och vatten.
    2. Häll bort vattnet från tonfisken och smula ner fiskköttet i såsen. Smaksätt med salt och peppar. Strö persilja över. Servera med kokt pasta som du blandar med ruccolasallad strax före serveringen.
    3. En citronklyfta är gott att pressa över.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben