Pasta med tonfisksås

Serverar: 2 portioner

God och enkel pastasås med tonfisk.

Ingredienser

  • 250 g pasta
  • 2 msk Milda Culinesse
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 ½ dl Milda Mat
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm Knorr Svartpeppar
  • 200 g Créme Bonjour Gräslök
  • 185 g tonfisk i vatten, eller musslor i vatten
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt den kokta pastan rinna av genom ett durkslag, häll sedan tillbaka den i kastrullen. Häll i matfett i pastan och rör om.
    2. Skala och hacka lök och vitlök. Häll matfett i en kastrull och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i löken och mjukfräs den ett par minuter utan att den tar färg.
    3. Häll i Milda Mat, senap, salt och peppar. Låt såsen koka upp under omrörning. Lägg i färskosten och låt den smälta ner i såsen, koka upp under omrörning.
    4. Häll av vattnet från tonfisken och blanda ner den i såsen.
    5. Servera såsen till den nykokta pastan.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (9)

    bjuranna 7 september 2009

    Typiskt! Skrev en lång och uttömmande kommentar, som sen försvann! Kort sammanfattat: WOW!!! Verkligen jättegott!! Tallriks-slickar-varning utfärdas!

    lavvan 25 november 2009

    Sjukt gott!!!

    CamillaP 30 november 2010

    Mycket gott och enkelt! Barnen uppskattade det också. Andra gången la jag i lite frusna ärtor samtidigt som tonfisken åkte i, då blev det ännu godare. Tog även lite mer vitlök.... mums

    jacquelinehansson 9 december 2010

    supergott yummi yummi tasty food:)

    Tinjep 12 oktober 2011

    Gott!

    Gurkninja 28 november 2011

    Det här var verkligen gott!

    MrsC 28 november 2011

    :-)

    patrycja_ruszecka 5 augusti 2013

    Jätte snabbt - man har lust att laga efter jobbet! För mig var det lite för mycket Créme Bonjour annars mycket gott :)

    mariad74 8 oktober 2016

    Gott och lättlagat, kommer göras fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben