Ljummen linssallad med mandelpesto

Serverar: 4 portioner

Brynt smör, mandelkross och honung gör peston gudomlig! Gör rätten vegetarisk genom att utesluta baconet. Kallnar peston så stelnar smöret. Bara att värma upp lätt i en kastrull.

Ingredienser

  • 2 dl torkade gröna linser
  • 140 g bacon
  • 300 g frysta haricots verts
  • 2 dl frysta gröna ärter
  • 70 g färsk spenat
  • 30 g parmesanost
  • Mandelpesto
  • 1 dl sötmandel
  • 50 g smör
  • 1 tsk flytande honung
  • ½ tsk salt
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft av ½ citronen
  • Instruktioner

    1. Skölj och koka linserna mjuka ca 15 minuter på låg värme.
    2. Mandelpesto: Rosta mandlarna i en torr stekpanna tills de har mörkbruna fläckar. Mixa eller finhacka dem till ett fint kross. Smält smöret i en kastrull och bryn på låg värme tills det doftar knäck. Häll i mandelkross, honung och salt. Blanda ner citronskal och saft.
    3. Stek baconet knaprigt i en het stekpanna. Koka haricots verts och ärter 1 minut i saltat vatten. Vänd varsamt runt linserna med peston. Varva spenat, ärter, bönor och linser på ett fat och toppa med hyvlad parmesanost och bacon brutet i mindre bitar.
    4. Servera direkt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben