Potatissufflé med Västerbottensost

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Smakrikt tillbehör, passar alla kötträtter gärna helstekt ryggbiff och en mojo rojo till.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl Västerbottensost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader.
    2. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och pressa potatisen, låt svalna. Dela äggvitor och gulor. Tillsätt gulorna och grädden i det avsvalnade potatismoset. Vänd in västerbottenosten. Smaka av med peppar och salt, låt svalna.
    3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd sedan in i det avsvalnade potatismoset. Spritsa i små smorda suffléformar och gratinera i ca 15-20 minuter i ugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben