Ugnsbakad sej med mandelpesto och körsbärstomater

Serverar: 6 portioner

Fina fisken som sköter sig själv.

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 900 g färsk eller tinad sejfilé
  • ½ msk flingsalt
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk pressad citron
  • 500 g körsbärstomater
  • Mandelpesto
  • 2 dl grovhackad mandel
  • 1 dl grovhackad färsk basilika
  • 1 dl grovhackad bladpersilja
  • 2 grovhackade vitlöksklyftor
  • 150 g pecorino-, manchego- eller prästost
  • 50 g rumsvarmt smör
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnssäker form med olja. Lägg i sejfilén, salta och peppra. Pressa över citronsaft.
    2. Blanda alla ingredienser till peston i en skål och fördela sen sedan över hela sejen. Lägg körsbärstomaterna runt fisken.
    3. Tillaga i ugnen tills peston fått färg och sejens innertemperatur är 52 grader, 20-25 minuter.
    4. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben