Ett vackert och gott potatistorn med en härlig blandning av konsistenser. Mjuk sötpotatis och chevré som möter fast amandinepotatis och rödbetor. God senapsås som toppar det hela.
Ingredienser
350 g potatis, gärna amandine
250 g sötpotatis
350 g färska rödbetor
100 g getost av chevré typ
2 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
1 msk repad färsk timjan
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär potatis, sötpotatis och rödbetor i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg potatis och sötpotatis på en bakpappersklädd plåt. Ringla över lite olja. Krydda med salt och peppar. Blanda runt.
Tillaga rödbetorna ca 30 minuter i nedre delen av ugnen. Ställ in och tillaga potatis och sötpotatis mitt i ugnen när 15-20 minuter återstår. De ska bli mjuka.
Skär getosten i tunna skivor. Koka upp grädde och senap i en kastrull. Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar.
Bygg 8 små torn genom att varva skivad potatis, sötpotatis, rödbetor och getost. sätt ett avklippt trägrillspett genom tornen så håller de ihop bättre. Hit kan förberedas.
Vid servering. Sätt ugnen på 225 grader.
Gratinera tornen på en bakpappersklädd plåt mitt i ugnen ca 5 minuter. Koka upp senapssåsen.