Prästostsallad med chorizo

Serverar: 4 portioner

En variant på caesarsallad. Serveras som förrätt, gärna med brödkrutonger till.

Ingredienser

  • 1 huvud isbergssallat
  • 250 g chorizokorv
  • 200 g riven prästost
  • 1 dl vatten
  • 2 dl olja
  • 2 äggulor
  • Salt
  • Peppar
  • 12 peperoni
  • Instruktioner

    1. Bryt isbergssallaten och lägg den i kallt vatten så att den blir krispig. Torka av den ordentligt innan den blandas med dressingen.
    2. Mixa äggulorna med ost och vatten, tillsätt oljan i en fin stråle, det skall bli en tjock fin kräm. Smaka av med salt och peppar. Slanta chorizon i tunna skivor och stek i teflonpanna. Låt rinna av på papper. Blanda sallaten i dressingen, strö över korven och garnera med pepperoni.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben