Sara. Bibliskt namn som betyder furstinna. 19/7.
Röda vinbär blir söta prickar i marängbakelsernas friska citronfyllning.
Ingredienser
Marängbottnar
2 st äggvitor
1,5 dl socker
2 st droppar citron
Fyllning
2,5 dl grädde
1 dl lemoncurd
Garnering
150 g röda vinbär
Instruktioner
Rita ut 12 cirklar på ett bakplåtspapper, cirka 7–8 centimeter i diameter.
Vispa äggvitorna och citronsaften tills skummet börjar lyfta.
Vänd ner hälften av sockret i skummet och vispa på mellanhastighet tills marängen tjocknat något. Blanda i resten av sockret och vispa på full hastighet tills marängen blivit ett fast marängskum.
Häll marängen i en sprits och spritsa den i spiralform i de utritade cirklarna på bakplåtspappret på en plåt.
Grädda på 125 grader i 30 – 45 minuter tills marängerna känns lätta och ”torra”.
Häll grädden i en bunke och blanda i lemoncurden, rör med en visp tills blandningen är slät. Vispa därefter blandningen fluffig. Lemoncurdgrädden skall vara tillräckligt fast för att kunna spritsas.
Placera ut 6 marängbottnar. Lägg några vinbär i mitten på varje botten. Spritsa sedan lemoncurdgrädden i spiral på bottnarna. Lägg ytterligare en maräng överst.
Placera ut vinbär i grädden, som prickar i ett oregelbundet mönster. Översta marängen kan dekoreras med ett vinbär eller rosenblad. Pudra till sist bakelserna med florsocker.