Prickig marängbakelse

Serverar: 6 portioner

Sara. Bibliskt namn som betyder furstinna. 19/7. Röda vinbär blir söta prickar i marängbakelsernas friska citronfyllning.

Ingredienser

  • Marängbottnar
  • 2 st äggvitor
  • 1,5 dl socker
  • 2 st droppar citron
  • Fyllning
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl lemoncurd
  • Garnering
  • 150 g röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Rita ut 12 cirklar på ett bakplåtspapper, cirka 7–8 centimeter i diameter.
    2. Vispa äggvitorna och citronsaften tills skummet börjar lyfta.
    3. Vänd ner hälften av sockret i skummet och vispa på mellanhastighet tills marängen tjocknat något. Blanda i resten av sockret och vispa på full hastighet tills marängen blivit ett fast marängskum.
    4. Häll marängen i en sprits och spritsa den i spiralform i de utritade cirklarna på bakplåtspappret på en plåt.
    5. Grädda på 125 grader i 30 – 45 minuter tills marängerna känns lätta och ”torra”.
    6. Häll grädden i en bunke och blanda i lemoncurden, rör med en visp tills blandningen är slät. Vispa därefter blandningen fluffig. Lemoncurdgrädden skall vara tillräckligt fast för att kunna spritsas.
    7. Placera ut 6 marängbottnar. Lägg några vinbär i mitten på varje botten. Spritsa sedan lemoncurdgrädden i spiral på bottnarna. Lägg ytterligare en maräng överst.
    8. Placera ut vinbär i grädden, som prickar i ett oregelbundet mönster. Översta marängen kan dekoreras med ett vinbär eller rosenblad. Pudra till sist bakelserna med florsocker.

    Liknande recept

    4.9
    15 min
    35-40
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben