Marängbakelser

Serverar: 4 portioner

Passar bra till midsommar.

Ingredienser

  • 3/4 dl råströsocker
  • 2 äggvitor
  • Garnering
  • Vispgrädde
  • Jordgubbar
  • Citronmeliss eller mynta
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitor och hälften av råsockret till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner resten av sockret och klicka eller spritsa ut 4-6 maränger på bakplåtspapperklädd plåt.
    2. Grädda marängerna i 125º ca 1 timme så att de blir riktigt lätta. Låt dem kallna.
    3. Lägg en klick vispad grädde på varje bakelse och toppa med jordgubbar och citronmeliss eller mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    puntella 18 juni 2009

    Råsocker och ägg... borde väl gå bra till GI... Vispgrädde och jordgubbar är vad jag förstått också ok - fast inte för mig i fas 1 :(

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben