Marängbakelse

Sprid kärlek på alla hjärtans dag, men även året om.

Ingredienser

  • Maräng
  • 3 äggvitor (100 ml)
  • 2 dl Dansukker strösocker
  • 1/2 krm ättiksprit
  • Fyllning
  • 200 g färska eller frysta bär
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g Kesella
  • 1 msk Dansukker gelésocker multi
  • 1 tsk Dansukker vaniljsocker med äkta vanilj
  • Garnering
  • 1 msk Dansukker florsocker
  • Frukt eller bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100°.
    2. Rita hjärtan, tre till varje bakelse, cirka 10 cm höga på baksidan av ett bakplåtspapper. Smöra och mjöla markeringarna.
    3. Maräng: Vispa äggvitor, ättiksprit och hälften av sockret vitt och pösigt. Vänd försiktigt i resten av sockret. Bred eller spritsa ut smet i de smorda och mjölade markeringarna. Resterande smet kan bara klickas ut till vanliga maränger. (Kan t ex användas till marängsviss). Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna på galler.
    4. Fyllning: Vispa grädde, gelésocker och vaniljsocker fast. Rör ner bären och kesellan i grädden. Lägg fyllningen mellan marängerna precis före serveringen (Om man vill göra bakelserna i förväg, kan man pensla marängerna med smält choklad så att de inte blöts upp av fyllningen. Väljer man vit choklad syns den inte.)
    5. Garnering: Garnera bakelserna med lite frukt eller bär som pudras med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben