Marängbakelse med vinbär

En god syrlig bakelse.

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 1½ dl lättmjölk
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk hett vatten
  • Marängsmet
  • 3 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3-5 dl repade röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Smält margarin och blanda med mjölken. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggblandningen. Tillsätt mjölkblandningen. Rör till en jämn smet och blanda till sist i vattnet.
    2. Blanda ingredienserna till marängsmeten i en bunke och vispa till fast och hårt skum (det är viktigt att bunken är torr och helt ren). Häll kaksmeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Bred ut marängsmeten över kaksmeten och strö över vinbär.
    3. Grädda kakan på nedersta falsen cirka 15 minuter i 200°. Öka ugnsvärmen till 250° och flytta upp kakan till översta falsen. Grädda ytterligare 3 minuter eller tills kakan fått fin färg. Låt kakan svalna innan du skär den i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben