Prinsessbakelse

Serverar: 6 portioner

Kristina. Latinskt namn som betyder ”den smorda”. 24/7. Tips! Vispa inte grädden för hårt utan låt den få mjuka fina toppar innan den läggs på toppen av bakelsen.

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl vatten
  • Fyllning/garnering
  • 1 dl hallonsylt, eller valfri god sylt
  • 2 dl grädde
  • 250 g rosa marsipan
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt.
    2. Blanda ner mjöl och bakpulver. Rör tills smeten är slät och häll i vätskan.
    3. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna.
    4. Grädda på 250 grader i 5 minuter.
    5. Låt kakan svalna och stansa ut 12 bakelsebottnar cirka 7–8 centimeter i diameter med hjälp av en pepparkaksform eller ett glas.
    6. Placera ut 6 bottnar. Bred ett lager sylt på varje botten. Vispa grädden. Spritsa eller klicka ut två tredjedelar av grädden över sylten. Lägg sedan på en botten över grädden
    7. Kavla ut marsipanen tunt. Skär ut 6 remsor som är lika höga som bakelserna och så långa att de räcker runtom. Täck med marsipanremsorna runt varje bakelse.
    8. Spritsa resten av grädden på toppen av bakelserna och garnera med en marsipanros eller en rosenknopp. Alternativt en klick sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben