Prinsessbakelser

Serverar: 4 portioner

Prinsessbakelse från Dansukker.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 2 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
  • 4 msk vetemjöl
  • Smör eller margarin till formen
  • Vetemjöl till formen
  • Grädde
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl vaniljkräm pulver eller egen
  • 0,75 dl sylt, välj favoriten
  • Garnering
  • Marsipan, grön. ros eller gul
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Gör en form av folie eller bakplåtspapper, 35 x 15 cm och ställ på en plåt.
    2. Vispa äggen och de båda sockersorterna pösigt. Tillsätt vetemjölet och blanda väl.
    3. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 5 minuter. Strö lite socker på kakan innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
    4. Gör 1 remsa ca 5 x 15 centimeter av tårtbottnen
    5. Bakelsen: Vispa grädden till fast skum. Blanda vaniljkrämen i grädden. Bred sylt på tårtbotten och ett tunt lager gräddkräm. Lägg ovanpå fyllningen. Fördela resten av gräddkrämen på toppen av kakorna. Kavla ut marsipanen tunt och skär ut bitar som täcker kakan. Lägg marsipanplattan på fyllningen och tryck försiktigt till längs kanten av kakan.
    6. Pudra florsocker över marsipanen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben