Prinsessbakelse

Serverar: 6 portioner

Söta och snabba små prinsessbakelser. Den är liten och blir inte så mäktig. Precis så lagom så man kan med gott samvete unna sig den. Superenkel att göra.

Ingredienser

  • 1 förp färdigköpta tårtbottnar
  • 1 förp grön marsipan på rulle
  • 6 msk blåbär eller hallonsylt
  • 6 msk färdigköpt vaniljkräm
  • 12 msk vispad grädde
  • Choklad
  • Instruktioner

    1. Gör vaniljsåsen enligt anvisningarna på förpackningen. Vispa grädden. Blanda försiktigt grädde med vaniljsåsen.
    2. Ta ett glas och stansa ut 6 st rundlar av tårtbottnarna.
    3. Ta ut 6 st rundlar av marsipanen. OBS, de rundlarna skall vara ca 3 cm bredare runt om än bottnarna.
    4. Bred 1 msk sylt på varje botten. Spritsa eller klicka ut 3 msk av vaniljgräddblandningen. Lite tjockare i mitten av bakelsen. Så att den blir aningen "kupig" Lägg på marsipanlocket.
    5. Smält chokladen över ett vattenbad.
    6. Ringla med hjälp av en gaffel ett fint mönster på bakelsen..
    7. Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben