Prinsesstårta

Serverar: 6-8 portioner

Prinsesstårtan är alltid populär och här med lite smak av citron så blir den mer intressant. Absolut värt att testa!

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning 1
  • 2 dl vaniljsås
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning 2
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk florsocker
  • saften från ½ - 1 citron
  • Garnering
  • 1 rulle färdigkvalad grön marsipan
  • 1 rosa ros och 3 gröna blad
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Botten : Smörj och bröa en form, ca 2½ l. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna och vänd sedan ner det i smeten. Blanda om och häll sedan ner i formen. Grädda 40 min i nedre delen av ugnen, 175° grader. Stjälk upp kakan och låt svalna, skär sedan till 3 bottnar.
    2. Fyllning 1: Koka vaniljsåsen enligt förpackningen. Vispa grädden tjock, blanda ner den i krämen när den börjar tjockna. Smaksätt, låt krämen bli nästan stel. Ha över ena botten. Och lägg sedan på den andra botten.
    3. Fyllning 2: Vispa grädden och blanda ner resten av ingredienserna. Ha över ena botten, ha på mycket grädde i mitten av botten, så det blir som en kula. Lägg sedan över sista botten försiktigt, och se till att den blir som en kulle.
    4. Garnering: Ha över grädde eller fyllning 1 runt om hela tårtan. Lägg sedan på den gröna marsipanen och dekorera.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben