Prinsesstårta

Serverar: 10-15 portioner

Klassisk marsipantårta.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 dl vaniljkräm av pulver eller hemgjord
  • 3 blad gelatin
  • 3 dl vispgrädde
  • Hallonsylt
  • Vaniljkräm
  • 3 äggulor
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 msk socker
  • 3 tsk potatismjöl
  • 3-4 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 500 g marsipan
  • florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
    2. Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna under formen. Dela kakan i tre delar.
    3. Vaniljkräm: Blanda äggulorna och matlagningsgrädden, sockret och potatismjölet i en kastrull. Sjud upp blandningen under omrörning. Koka INTE. Låt krämen kallna. Smaksätt med vaniljsocker.
    4. Rör ner 3 upplösta gelatinblad i vaniljkrämen. Tillsätt 3 dl vispad grädde när krämen kallnat. Bred först hallonsylt på bottnarana och sedan krämen. Bred kräm runt hela kakan.
    5. Kavla ut marsipanen till en stor platta mellan två lager plastfolie. Plattan ska vara stor nog att täcka hela tårtan. Placera marsipanen över tårtan. Sikta florsocker eller gör en egen garnering av t.ex riven choklad, glasyr.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben