Proteinrik glutenfri, quorn- och spenatpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Quornfärsen går att byta ut mot annan proteinrik källa, exempelvis kyckling eller nötfärs.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 250 g kvarg (jag tog laktosfri)
  • 2 msk kokosolja (eller valfri olja)
  • 0,5 dl vatten
  • 2 dl bovetemjöl (kokosmjöl, soja etc funkar säkert)
  • 1,5 tsk havssalt
  • 2 tsk bakpulver
  • Valfri fyllning (jag tog quornfärs och spenat)
  • Äggstanning
  • 4 ägg
  • 2 dl vatten
  • Instruktioner

    Blanda alla pajdegs-ingredienser till en smet. Smörj form och berd ut smet. Förgrädda 10-12 min på 175 grader Blanda äggstanning med valfri fyllning. Lägg i fyllning och ha i ugnen tills pajen fått färg och äggstanningen blivit någorlunda fast.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben