Pulled Carrot Nori Roll

Serverar: 4 portioner

Innan hipstern kom till stan var sushi trendmat nummer ett. Sen kom pulled porken, och resten är historia. Men vem säger att man inte kan få både och?

Ingredienser

  • 250 g sushiris
  • 4 noriblad
  • 1 msk socker
  • 2 msk risvinäger
  • 400 g morötter
  • 1 dl ketchup
  • 1 msk chipotlepasta (finns i texmex-hyllan)
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Koka sushiriset enligt anvisning på förpackningen. Häll över i en skål. Rör ut sockret i risvinägern och blanda med riset.
    2. Riv morötterna grovt och fräs i lite olja tills de mjuknar något och får lite färg. Blanda ihop ketchup, chipotlepasta, farinsocker, koriander, spiskummin och salt i en skål. Rör ner med morötterna. Häll över allt i en skål och låt svalna.
    3. Ta fram ett noriblad. Fördela riset i ett tunt lager över men lämna 3-4 cm längs sidan längst bort från dig. Lägg en rad med pulled morötter på riset mot dig. Rulla ihop sushirullen.
    4. Enklast är att använda sig av en bambumatta, men en duk eller bakplåtspapper går också bra. Fukta biten noriblad utan ris med lite vatten och rulla sedan ihop allt till en rulle. Vattnet blir som klister och håller ihop sushirullen.
    5. Du kan skära rullen i skivor precis som klassisk sushi, men mest hipsteraktigt är att äta den som den är.

    Liknande recept

    3
    3 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben