Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Serverar: 4 portioner

Massor av nyttiga grönsaker och mager kyckling inslaget i ett paket! Kycklingen räcker till mer än wrapsen.

Ingredienser

  • Ca 900 g kycklingfilé (400 g räcker till 4 wraps)
  • 1½ liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 4 stora tortillabröd
  • 1 stor ätmogen avokado
  • Rödkålssallad
  • 5 dl tunt strimlad rödkål
  • ½ granatäpple, kärnorna
  • 1 grönt syrligt äpple, strimlat
  • 1 morot, tunt strimlad
  • 1 dl grovhackad koriander
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingfiléer i en kastrull med vatten, salt och buljongtärningar. Koka ca 1 timme. Ta upp kycklingfiléerna och dra isär kycklingköttet med 2 gafflar till strimlor. Spara lite av buljongen att "fukta" ner det strimlade köttet med.
    2. Blanda rödkål, granatäppelkärnor, äpple och morot med koriander, limeskal (endast det gröna), limesaft och salt.
    3. Fördela salladen och kyckling på stekta tortillabröd och toppa med mosad avokado. Wrapsen är lika goda med varm som kall kyckling.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben