Pulled Cow

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 dag

Pulled Cow är rätten för dig som inte äter griskött eller för dig som inte har annat än rn nötstek i frysen. Receptet innehåller både en egen kryddblandning och en tuch av chili. Kan varieras med de tillbehör du gillar bäst, kanske en god avokadoröra, en coleslaw eller en slagen bea, det är bara din fantasi som sätter gränserna. Tips: får du rester över kan du baka en pizza och lägga köttet på, galet gott.

Ingredienser

  • 1200 g fransyska
  • 1 rödlök
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk rökig bbq krydda
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk cayennepeppar
  • 2 msk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk muskavadosocker mörk
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl sötsursås ( Coop eller unkle bens)
  • 1 färsk chili
  • 2 tsk chipotlepasta
  • Instruktioner

    Ta ut fransyska och låt vila på skärbräda en timma. Blanda ihop alla torra kryddor under tiden och skiva rödlöken i tunna skivor. Gnid in kryddblandningen över hela fransyskan, lägg hälften av löken i en lergryta, lägg över köttet och toppa med resterande lök. Låt stå i ugnen i 10-12 timmar på 100 grader. När köttet är klart kan du repa köttet med en gaffel. Blanda hoisinsås , sötsursås, en chili i tunna skivor och chipotlepastan i en påse och lägger i det repade köttet. Låt marinera gärna 6-8 timmar. Ta ut köttet ur påsen, lägg allt på en plåt i ugnen, 225 grader högt upp i ugnen och låt köttet få färg cirka 20 minuter. Servera med en avokadoröra, coleslaw och nybakat hamburgerbröd eller baguette.

    Liknande recept

    3
    3 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben