Pulled pork

Sist i Sverige att tillaga den hypade rätten Pulled Pork... Men det visade sig vara en höjdare som både jag och barnen gillade. Bra att var och en kan välja tillbehör efter eget tycke och smak.

Ingredienser

  • 1200 g fläskkarré
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • Barbequesås
  • 1 ½ dl ekologisk chilisås alt.hemgjord (utan socker)
  • 5 fikon
  • ½ dl russin
  • 2 msk liquid smoke
  • 2 msk HP-sås
  • 2 msk worshestersås
  • 1 msk honung
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk pressad citron
  • ½ dl vatten
  • Spiskummin
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienserna till barbequesåsen i en gryta och koka ihop under ca 20min. Mixa till en slät sås.
    2. Torka av köttet, hacka lök och vitlök grovt. Lägg allt i en gjutjärnsgryta/lergryta. Tillsätt ca 2,5dl av barbequesåsen (behåll resten till serveringen). Ställ in i ugnen på 120grader, tillaga ca 4-6h (testdra med en gaffel att det är riktigt mört. Titta till emellanåt för att säkerställa att köttet inte går torrt. Tillsätt isf lite vatten.
    3. Dela köttet med två gafflar och blanda i lite av köttvätskan. Servera med sallad, grönsaker, guacemole, salsa, coleslaw, ugnsbakad sötpotatis, grillad majs och kanske en paleobulle eller annat bröd.

    Liknande recept

    3
    3 h 30 min
    6
    5
    20 h 20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben