Överraskande gott. Förbered på morgonen, Glöm bort den i ugnen under dagen och du har en fantastisk maträtt att servera framåt kvällen.
Ingredienser
Drygt 1 kg benfri fläskkarré
Salt
Peppar
5 hackade vitlöksklyftor
1 msk grovstött kryddpeppar
1 msk paprikapulver
30 g fint skivad ingefära
2 tsk mald kanel
1 tsk chilipulver
100 g tomatpuré
100 g grovhackad äpple
1/2 dl äppelcidervinäger
200 g finhackad lök (röd och gul blandat)
1/2 dl soya (tamarin)
1 msk torkad oregano
Instruktioner
- Gnid in köttet i salt och peppar.
- Lägg köttet i en ugnsgryta med lock.
- Bryn lök, tomatpuré och kryddor i olja i en stekpanna.
Tillsätt äpple, oregano, vinäger och soja samt vatten.
- Smaka av såsen med salt och peppar.
- Häll såsen över köttet, på med locket, in i ugnen som ska stå på 100 -125 grader.
Låt köttet stå i ugnen i 6-8 timmar. Man kan ösa köttet några gånger under tillagningen om man vill.
- Köttet blir mycket mört och faller nästan sönder. Dra isär köttet med ett par gafflar och häll lite sås/sky över vid servering.
- Jag serverade med broccoli, stekta champinjoner och äppelmos.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Dagens variant gjordes med äppeljuice i stället för äpplen och en skvätt calvados i såsen vid servering.