Pulled pork

Serverar: 6 portioner

Tid: 8 timmar 20 minuter

Överraskande gott. Förbered på morgonen, Glöm bort den i ugnen under dagen och du har en fantastisk maträtt att servera framåt kvällen.

Ingredienser

  • Drygt 1 kg benfri fläskkarré
  • Salt
  • Peppar
  • 5 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk grovstött kryddpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 30 g fint skivad ingefära
  • 2 tsk mald kanel
  • 1 tsk chilipulver
  • 100 g tomatpuré
  • 100 g grovhackad äpple
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 200 g finhackad lök (röd och gul blandat)
  • 1/2 dl soya (tamarin)
  • 1 msk torkad oregano
  • Instruktioner

    1. Gnid in köttet i salt och peppar.
    2. Lägg köttet i en ugnsgryta med lock.
    3. Bryn lök, tomatpuré och kryddor i olja i en stekpanna. Tillsätt äpple, oregano, vinäger och soja samt vatten.
    4. Smaka av såsen med salt och peppar.
    5. Häll såsen över köttet, på med locket, in i ugnen som ska stå på 100 -125 grader. Låt köttet stå i ugnen i 6-8 timmar. Man kan ösa köttet några gånger under tillagningen om man vill.
    6. Köttet blir mycket mört och faller nästan sönder. Dra isär köttet med ett par gafflar och häll lite sås/sky över vid servering.
    7. Jag serverade med broccoli, stekta champinjoner och äppelmos.

    Liknande recept

    3
    3 h 30 min
    6
    5
    20 h 20 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 18 november 2015

    Dagens variant gjordes med äppeljuice i stället för äpplen och en skvätt calvados i såsen vid servering.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben