Pulled pork i hamburgerbröd
Fyll hamburgerbrödet med pulled pork, surkåls-slaw med russin, rucola och rostad lök. Mums!
Temperaturen och riden är hemligheten bakom det här otroligt saftiga köttet.
Ingredienser
1½ kg fläskkarré i bit
2 gula lökar, klyftade
6 vitlöksklyftor, skivade
2½ dl barbecuesås
Kryddblandning
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk flingsalt
1 tsk grovmalen svartpeppar
½ msk rörsocker
2 tsk chiliflakes
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen koriander
Surkåls-slaw med russin
200 g surkål
2 rivna morötter
½ finhackad rödlök
½ dl majonnäs
½ dl russin
Salt
Svartpeppar
Servering
Hamburgerbröd
Rucola
Rostad lök
Instruktioner
- Sätt ugnen på 130 grader.
- Mortla ihop alla ingredienser till kryddblandningen. Gnid in hela köttbiten med kryddorna. Lägg köttet i en gjutjärnsgryta eller en ugnsform. Fördela lök och vitlök runt om köttet och vänd runt allt i barbecuesås. Sätt på locket på grytan eller täck formen med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen i ca 5 timmar. Ta ut köttet ur ugnen och dra sönder det med två gafflar. Det ska vara mört och trådigt.
- Blanda alla ingredienser till slawen. Smaka av med salt och peppar.
- Fyll bröden med kött, slaw, rucola och rostad lök.
Liknande recept
Kommentarer (0)