Pulled pork i hamburgerbröd

Serverar: 6-8 portioner

Fyll hamburgerbrödet med pulled pork, surkåls-slaw med russin, rucola och rostad lök. Mums! Temperaturen och riden är hemligheten bakom det här otroligt saftiga köttet.

Ingredienser

  • 1½ kg fläskkarré i bit
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 6 vitlöksklyftor, skivade
  • 2½ dl barbecuesås
  • Kryddblandning
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • ½ msk rörsocker
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen koriander
  • Surkåls-slaw med russin
  • 200 g surkål
  • 2 rivna morötter
  • ½ finhackad rödlök
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl russin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Hamburgerbröd
  • Rucola
  • Rostad lök
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 130 grader.
    2. Mortla ihop alla ingredienser till kryddblandningen. Gnid in hela köttbiten med kryddorna. Lägg köttet i en gjutjärnsgryta eller en ugnsform. Fördela lök och vitlök runt om köttet och vänd runt allt i barbecuesås. Sätt på locket på grytan eller täck formen med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen i ca 5 timmar. Ta ut köttet ur ugnen och dra sönder det med två gafflar. Det ska vara mört och trådigt.
    3. Blanda alla ingredienser till slawen. Smaka av med salt och peppar.
    4. Fyll bröden med kött, slaw, rucola och rostad lök.

    Liknande recept

    3
    3 h 30 min
    6
    5
    20 h 20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben