Pulled Pork-sliders

Serverar: 4 portioner

Naggande goda miniburgare med supergod sås!

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré i bit
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk mörkt muscovadosocker
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk anchochilipulver
  • 2 msk hackad färsk timjan eller 2 tsk torkad timjan
  • 1 dl färdig BBQ-sås
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 8 små hamburgerbröd
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Skivad saltgurka
  • Picklad rödlök
  • Coleslaw
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Skala, dela och skär löken i klyftor. Skala och krossa vitlöken lätt med knivbladet. Blanda muscovadosocker, spiskummin, koriander, paprikapulver anchochilipulver och timjan i en skål. Gnid med fingrarna så att rubben blir lite fuktig.
    3. Krydda köttet med 2 tsk salt och 2 krm peppar. Gnid/klappa in rubben runt om. Lägg köttet i en ugnssäker gryta med lock. Tillsätt lök, vitlök, BBQ-sås och vinäger. Lägg på locket och ställ in grytan i nedre delen av ugnen 4-5 timmar. Vänd köttet och ös det 1-2 gånger under tiden med såsen som bildas.
    4. Ta upp köttet. Koka ihop såsen ca 20 minuter utan lock till en tjock glaze. Dra köttet i mindre bitar med hjälp av två gafflar. Rosta/grilla bröden. Lägg pulled pork mellan bröden. Ringla över såsen från grytan. Toppa med saltgurka, picklad rödlök och coleslaw. Servera!

    Liknande recept

    3
    3 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben