Laga laxen på svag värme så blir den saftig och vansinnigt god. Här bryts den i bitar och serveras på tortillabröd eller i tacoskal tillsammans med tillbehör med skön syra och krämighet.
Ingredienser
700 g laxsida med skinnet kvar
3 msk tomatpuré
3 msk vitvinsvinäger
1 msk torkad oregano
2 tsk spiskummin
2 vitlöksklyftor
2 tsk chipotlepasta
1 lime, saften av
4 nejlikor, mortlas grovt
1½ tsk salt
½ tsk nymalen svartpeppar
Syrad fänkål
½-1 fänkål (beroende på storlek)
1 lime, saften av
½ citron, saften av
Avokadodressing
1 mjuk avokado
½ jalapeno
½ kruka koriander
1 stor lime, saften av
Vatten att späda med
Salt
Till servering
Tacoskal eller tortillabröd
Krispig sallad
Färsk koriander
Limeklyftor