Pumpaburgare med sötpotatispommes och grillad vårlök

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

En enkel, snabb men väldigt god middag.

Ingredienser

  • Pumpaburgare (4 st hamburgare)
  • 1 liten butternut squash pumpa
  • 500 g nötfärs (eller mer och tillaga fler köttfärsbiffar för kommande dagar)
  • 1 msk finriven parmesan
  • Kryddor till köttet
  • Hej bombay buljong
  • Tandoorikrydda
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 1 knippe salladslök
  • 1 stor sötpotatis
  • 1 avokado
  • ½ citron, saften
  • Örtsalt
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Skiva upp pumpan, ta bort kärnorna från de bitar med kärnhus – fyll igen ”hålet” med en mindre pumpabit. Skär upp 8 skivor, vilket blir 4 burgare.
    2. Lägg upp skivorna på en plåt, olja, salta och toppa med finriven parmesan.
    3. Skär sedan upp sötpotatisen och ta bort bladen från salladslöken, lägg upp dem på plåten och olja och salta igen. Ställ in i ugnen i ca 35-40 minuter. Håll koll på plåten.
    4. När rotfrukterna börjar bli klara, blanda kryddor och nötfärs och forma till biffar. Stek dem i kokosolja. Mosa sedan avokadon med citron och örtsalt och när allt är klart är det bara att montera ihop burgarna och servera.
    5. Ett väldans gott, glutenfritt alternativ till hamburgare :)

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben