Pumpakaka med krämigt täcke

Serverar: 1 portioner

Samla höstens favoritsmaker i en saftig mjuk kaka med kryddig smak. Toppa med ett generöst lager syrlig honungsfrosting och sätt tänderna i en rejäl bit! Ur Allers nr 42/10.

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3/4 tsk malen ingefära
  • 1 ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl finriven pumpa
  • Frosting
  • 75 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 200 g Philadelphiaost
  • 3/4 dl honung
  • Garnering
  • Malen kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en fyrkantig bakform som mäter ca 23x23 cm eller en likvärdig rund form.
    2. Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Sikta ned de torra ingredienserna och tillsätt den finrivna pumpan. Rör varsamt smeten slät. Vänd sist ned det ljumma matfettet och rör åter varsamt smeten slät.
    3. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter eller tills kakan känns torr med provsticka.
    4. Rör samman alla ingredienserna till frostingen. Bred ut den jämnt över den kalla kakan. Strö över litet malen kanel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben