Pumpakaka till Halloween

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Mycket safftig och god kaka med vaniljsås till

Ingredienser

  • 1 kg pumakött (tex hokkaido)
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 äpple
  • 1/2 dl russin
  • 2 dl aprikosmarmelad
  • Instruktioner

    1. Sätt ungnen på 175 grader.
    2. Skär pumpan i tärningar och ångkoka dem i en sil över kokande vatten tills de blivit mjuka. Vispa pumpan i en bunke till puré och tillsätt ägg, socker och kanel.
    3. Blanda ner mjöl och bakpulver skivade äpplen och russin. Häll smeten i en smord form ca:26 cm i diameter.
    4. Grädda kakan i 35-45 minuter tills kakan är fast. Värm marmeladen och skeda den över kakan.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben