Pumpakaka med nougatcreme

Serverar: 1 portioner

Mumsig värre till kaffebordet.

Ingredienser

  • Pumpakaka
  • 2 dl matolja
  • 4 dl socker
  • 4 dl riven pumpa (går att byta ut mot 4 dl rivna morötter)
  • 3 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk Fazer Ögon Bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk Fazer Ögon Vanillinsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • Nougatcreme
  • 200 g Cloetta Guldnougat
  • 200 g Philadelphiaost
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    1. Pumpakaka: Vispa socker och olja vitt. Tillsätt pumpa och ägg, ett i taget. Blanda i de övriga ingredienserna och rör om. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i ugn i 180° i ca 1 timme.
    2. Noguatcreme: Vispa ihop rumsvarm Guldnougat, smör och Philadelphiaost till en slät kräm. Låt cremen stå svalt. När kakan och cremen svalnat ordentligt brer du cremen över pumpakakan.
    3. Garnera gärna kakan med kulor av pumpa eller physalisbär

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maria_wijk 30 oktober 2009

    Sats stor nog för två sockerkaksformar märkte jag, men vad gör det med en så god kaka.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben