Pumpakaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Perfekt till Halloween

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin, rumsvarmt
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 200 g pumpa, skalad, finriven
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ msk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 100 g philadelphiaost
  • 25 g smör eller margarin, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • Ca 1 msk apelsinskal, strimlat
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en bakform (ca 1,5 liter). Rör fett och socker poröst, för hand eller i matberedare. Rör i äggen, ett i sänder, och därefter pumpan och apelsinskalet. Tillsätt mjölet blandat med kanel och bakpulver.
    2. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
    3. Glasyr: Blanda philadelphiaost, smör och florsocker till en jämn glasyr och bred den över den kalla kakan. Garnera med apelsinskal.
    4. Ugnstemperatur 175º

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben