Pumpakaka med mascarponefrosting

Supergod kaka som lätt slinker ner. Påminner om morotskaka.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3½ dl socker
  • 4 dl finriven pumpa, t ex butternut
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk malen kanel
  • ½ tsk malen kardemumma, gärna nymalen
  • ½ tsk salt
  • Mascarponefrosting
  • 500 g färskost av philadelphiatyp
  • 250 g mascarponeost
  • 3 msk florsocker
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 msk färskpressad apelsinjuice
  • Garnering
  • Finrivet apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Visa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt pumparivet och rapsolja. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, kardemumma och salt. Rör ner i äggvispet.
    3. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 30x20 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna.
    4. Mascarponefrosting: Vispa färskost och mascarpone fluffigt med en elvisp. Vispa ner florsocker, apelsinskal och apelsinjuice.
    5. Bred på frostingen på den kalla kakan och garnera med finrivet apelsinskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben