Pumpakaka / pumpkin bread

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Äkta halloween kaka, American style! Underbart god och saftig som passar perfekt nu under pumpasäsongen!

Ingredienser

  • 3 ½ dl mjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 dl socker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 ½ dl pumpapuré*
  • 1 dl olivolja (raps går också bra)
  • 2 ägg
  • ½ dl vatten
  • ½ tsk muskotnöt, malen
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk nejlikor, malen eller kryddpeppar
  • 1 dl hackade valnötter (valfritt)
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, salt, bikabonat och socker i en bunke.
    2. I en annan bunke blanda pumpa, olja, ägg, vatten och kryddor. Rör ihop de två blandningarna utan att blanda för mycket.
    3. Rör sist ner valnötterna. Häll smeten i en välsmord brödpanna. Grädda 45-60 min på 175 grader. Låt kakan svalna på galler.
    4. *Pumpapuré kan i USA köpas på burk. Man kan göra egen genom att ta köttet från en pumpa (skala och kärna ur och spara köttet) och sedan tillaga i ugn tills det är helt mjukt. Smeten kommer då att bli lite klumpig men detta motverkas genom att köra hela den "andra" smeten med stavmixer innan den blandas med möl-mixen! Så gör jag och det blir suuuupergott.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Hanna1984 28 oktober 2010

    Hmm... Äter man den bara rakt upp och ner eller något till??

    jajegott 21 september 2011

    Tänkte jag skulle prova detta härliga recept, MEN när jag läser igenom receptet så undrar jag om det verkligen skall vara en form på 22 cm? Känns som smeten blir mera än formen, liksom, eller kanske det är den stora mängden mjöl som förvillar mej... Någon som provat?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben