Pumpasoppa med kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god och värmande rätt.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • ½ butternutpumpa
  • 2 msk smör
  • 8 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 tsk ingefära
  • 1 tsk soja
  • 2 tsk vinäger
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 dl mjölk eller grädde
  • 150 g kyckling
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken. Skär bort pumpans kärnhus och skär resten av pumpan i mindre bitar. Riv ingefäran på ett rivjärn. Hetta upp smöret i en kastrull. Fräs lök och pumpa i några minuter. Häll sedan på vatten. Rör ner buljongtärning, ingefära, soja och vinäger. Låt soppan koka upp. Koka i cirka 15 minuter tills pumpabitarna blivit mjuka. Mixa soppan med en stavmixer tills det inte är några stora bitar kvar. Späd med mer vatten i fall det behövs. Skär kycklingen i mindre bitar. Tillsätt kyckling, rosmarin och mjölk eller grädde till soppan. Koka upp och låta koka i cirka 10 minuter, tills kycklingen är klar. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben