Pumpasoppa med sting

Serverar: 4 portioner

En smakrik soppa med butternutpumpa, röd curry och kokosmjölk.

Ingredienser

  • 2 små butternutpumpor
  • 1 stor gul lök
  • 1-2 msk röd currypasta
  • Olivolja
  • 5 cm färsk ingefära
  • 1 lime, rivet skal och juice
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • Ca 2 dl vatten
  • Salt
  • Garnering
  • Lite kokosmjölk
  • Hackad färsk koriander
  • Eventuellt skivad röd chili
  • Rostade, saltade pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Dela pumporna på längden, kärna ur och baka dem i ugnen 40 minuter. Finhacka löken, stek den och currypastan i lite olja i en gryta. Riv ingefäran och rör ner den och limen. Häll över kokosmjölk (spara lite till garnering) och vatten. Salta och låt småputtra.
    3. Ta ut pumporna ur ugnen när de är genom mjuka och låt svalna något. Gröp ur pumpaköttet, mixa det helt slätt och rör ner i grytan. Eller lägg köttet i grytan och mixa soppan med en stavmixer.
    4. Häll upp soppan i 4 skålar. Ringla över lite kokosmjölk, strö över hackad färsk koriander, eventuellt skivad röd chili och rostade pumpakärnor.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    4
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben