Punsch- och chokladmuffins

Choklad och punsch passa mycket bra tillsammans och gott är det. Blir ca 12 mellan stora muffins.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g mörk choklad
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 st ägg
  • 1,25 dl mjölk
  • Fyllning
  • 75 g smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 st äggula
  • 3 msk punsch
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och finhackad choklad i en skål.
    3. Rör samman smör, ägg och mjölk i en annan skål. Blanda ner det i skålen med de torra ingredienserna.
    4. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i nedre delen av ugnen först 5 min.
    5. Blanda under tiden samman fyllningen av smör, florsocker, äggula och punsch. Ta ut muffinsen efter 5 min och fördela punschfyllningen ovanpå. Grädda ytterligare ca 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gnagett 29 november 2008

    Verkligen goda muffins! Fast jag gjorde misstaget att ta för små muffinsformar så det rann över i ugnen. Nästa gång tar jag amerikanska muffinsformar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben