Punschiga chokladbollar

Serverar: 25-30 portioner

Tid: 30 minuter

Gillar ni kaffe med punsch och en pepparkaka till. Då har ni alla dessa smaker i en liten chokladboll. Bollarna är försvinnande goda, vilket brukar märkas vid servering!

Ingredienser

  • 125 g smör (rumsvarmt)
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl brunt farinsocker
  • 1 msk vanillinsocker
  • 3 msk kakao
  • ½ krm nejlikor (malda)
  • 5 dl havregryn
  • 2 msk kaffe (kallt bryggt)
  • 3 msk punsch
  • 1 dl pärlsocker
  • Instruktioner

    Blanda det rumsvarma mjuka smöret med strö och farinsockret. Pudra över vanillinsocker, kakao och nejlikor och rör ihop. Tillsätt havregrynen och häll på kaffe och punsch. Blanda ihop allt ordentligt så det blir en fast massa. Forma valnötstora bollar som rullas i pärlsockret. Ställ i kylen minst 1 timme före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben