Punschplattor för gottegrisar

Serverar: 20 portioner

Här har vi kryddat den älskade dammsugaren med lite fantasi.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 600 g sockerkaka
  • 2 msk kakaopulver
  • 2 msk punsch eller 2 droppar arraksessens
  • 400 g marsipan
  • 2 droppar röd hushållsfärg
  • Florsocker till kavling
  • Garnering: 175 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Rör smöret smidigt. Smula sockerkakan. Blanda smör, smulor, kakao och punsch till en slät massa. tryck ut blandningen i en liten långpanna. Låt stå kallt ca 30 minuter.
    2. Arbeta in hushållsfärg i marsipanen till en fin, rosa nyans. Kavla ut marsipanen på bakpapper till en rektangel lika stor som långpannan, "mjöla kavlen med florsocker".
    3. Täck kakmassan med marsipan och låt formen stå kallt en stund till.
    4. Garnering: Skär kakan i små rutor. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn.
    5. Pensla ena halvan av varje ruta. Låt stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben