Purjo- och vitkålsstuvning

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

En ’hittepårätt’ då jag hade vitkål och purjo som jag var tvungen att ta hand om. Det blev toppengott, ett alternativ till potatis, ris och pasta.

Ingredienser

  • 1 stor purjolök
  • ½ litet färskt vitkålshuvud
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 msk Dijonsenap
  • 2 dl riven ost, gärna stark smak
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skölj purjon noggrant och skär sedan i skivor, ca 1 cm tjocka. Skär bort stocken på vitkålen och strimla därefter. Lägg purjo samt vitkål i en kastrull tillsammans med 2 msk smör. Låt fräsa på medelvärme i ca 10 minuter och rör om lite då och då. Skaka ihop vatten och mjöl i ett glas, häll det försiktigt i purjoblandningen och rör om, häll därefter i mjölken och klicka även i Dijonsenap samt salta och peppra och låt puttra ytterligare ca 10 min, rör om ibland. Rör sist i den rivna osten, därefter ska det inte koka.
    2. Servera till korv eller pannbiff eller vad man tycker det passar till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben