Purjolöksoppa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En härlig soppa att njutai vintermörkret.

Ingredienser

  • 4 hg Purjolök
  • 2 hg gul lök
  • 2 tärningar oxbuljong (pol a pot)
  • 1 liter vatten
  • 3 dl grädde
  • 2oo gr greve mjukost
  • 1 klick margarin
  • Instruktioner

    1. En kastrull med 1 l vatten och två buljongtärningar värms.
    2. Hacka purjolök och löken fräs den i en stekpanna med margarin, tills den blir genomskinlig. Töm i detta i buljongen, låt koka i 20 min. Tillsätt grädden värm upp. Klicka i mjukosten låt den smälta, rör om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben