Potatis- och purjolöksoppa med gröna ärtor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Från Icatidningen Buffé någon gång på 90-talet.

Ingredienser

  • 1 potatis
  • Ca 20 centimeter purjolök
  • 400 frysta gröna ärtor
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 klick crème fraiche
  • Krydda efter behag
  • Instruktioner

    Skala och dela potatisen i mindre tärningar. Snitta, skölj och skär purjolöken i mindre bitar. Lägg allt i vattnet med buljongtärningen och häll i ärtorna också. Koka upp och låt koka cirka 8-10 minuter eller till dess att potatisen blivit mjuk. Ta en stavmixer och mixa ihop allt i grytan till en soppa, låt få ett uppkok och klicka i crème fraichen. Gott med knäckebröd till. Lätt att göra dubbel sats.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben