Purjolökspaj till buffén

Serverar: 6 portioner

En perfekt bufférätt...

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 150 g smör
  • 1 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär smöret i bitar. Finfördela fettet i mjölet och tillsätt salt och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila minst 1 timme i kylskåp.
    2. Sätt ugnen på 200°.
    3. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter.
    4. Ansa purjolöken och strimla den. Fräs i smör. Vispa ihop äggen med mjölk och grädde. Krydda med salt och peppar. Fördela purjolöken i pajskalet och häll sedan på äggstanningen.
    5. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stannat. Täck pajen med folie efter halva tiden. Servera ljummen eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben