Purjolöksstuvning i smördeg

Serverar: 4-6 portioner

God förrätt som passar både före fisk och kött.

Ingredienser

  • 2-3 plattor djupfryst smördeg
  • 1 msk smör
  • Purjolöksstuvning
  • 2 purjolökar
  • 4 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 2-3 dl grädde
  • 1 msk konjak
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Sikrom el dyl
  • Instruktioner

    1. Smöra krustadformar eller snäckskal. Tryck ut smördeg i formarna, skär runt kanterna. Fyll med torra, gula ärtor och grädda i ugnen, 200 grader, ca 15 min.
    2. Skär purjon i ringar och bryn dem i hälften av smöret. Låt dem småputtra på svag värme ca 20 min eller tills purjon blivit mjuk. Tillsätt resten av smöret, rör i mjöl och grädde och låt koka ihop till en stuvning.
    3. Smaka av med konjak, salt och peppar. Låt svalna.
    4. Alldeles innan servering - Fyll formarna (som tömts på ärtor först förstås) med stuvningen. Grädda i 200 grader, 3-4 min.
    5. Toppa med sikrom el dyl och servera direkt.

    Liknande recept

    3.7
    1 h 30 min
    5-7
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben