Purjotorsk med krossade tomater

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Denna rätt gjorde jag efter att ha blivit inspirerad av tina62s recept på Torsk i ugn med lök & tomater + potatismos. Det blev väldigt gott och var enkelt att laga.

Ingredienser

  • 400 g torskfilé (lite tinad)
  • 1 gul Lök (skivad)
  • 1 purjolök (strimlad)
  • 2 färska tomater (skivade)
  • 1 förpackning krossade tomater
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Lite pizzakrydda, och ev vitlökspulver
  • Salt
  • Margarin/Matfett
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200 grader
    2. * Blanda de krossade tomaterna med svartpeppar, pizzakrydda, vitlökspulver och lite salt. Smaka av. Tillsätt ev lite ketchup om du vill ha mer sötma i tomatsåsen. * Lägg hälften av den skivade gula löken och tomatskivorna i botten på en ugnsfast form, strö över hälften av den strimlade purjon och krossade tomat-såsen. * Dela torskfilén i bitar och lägg fiskbitarna på tomat-, och lök-bädden. Strö lite vitpeppar över fisken. * Lägg på resten av lökarna, färska tomatskivorna och häll på resten av tomatsåsen över fisken. Spara gärna några tomatskivor och lägg överst som garnering. * Hyvla margarin (eller häll på flytande margarin) överst. * Grädda i ugnen i 1 timme.
    3. Servera med kokt potatis eller hemmagjort potatismos till.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Ironwing 9 april 2008

    Lagade denna rätt för nån dag sen och den var väldigt lättlagad och god :) Tyvärr lyckades man ju få fisken att bli lite torr :S sen kunde jag nog tänka mig att krydda på lite extra (men det kan oxå ha berott på att fisken var lite väl vattning när jag använde den "halvfryst"!!) Gott var det i alla fall :)

    carina29 12 juni 2008

    Riktigt riktigt Gott!!, nyttigt och mkt lättlagat recept! :) är verkligen värt att prova, för den som inte är så förtjust i fisk. Det blev så himla gott! Tack för ett roligt och utvecklingsbart recept på många vis.

    Ullis1 16 juni 2008

    Vad kul att det smakade! :) Tack så mycket för kommentarerna!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben