Pyttipanna med bondbönor

Serverar: 4 portioner

Pyttipanna är riktigt bra för "kylskåpsrens", ta vad du har hemma. Här är en matig vegetarisk pytt som serveras med en god senapsdressing.

Ingredienser

  • 450 g små potatisar
  • 3 rödbetor
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 rotselleri
  • 1 msk kallpressad olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 15 bondbönor, spritade och skalade, ca 3 dl
  • 1 zucchini
  • Färsk dill
  • Senapsdressing
  • 1 msk senap
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • 1 msk flytande honung eller agavesirap
  • 1 msk citronsaft
  • Servering
  • 4 äggulor (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Skär potatis, rotfrukter och zucchini i cm-stora tärningar. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelstark värme. Tillsätt grovhackad lök och hackad vitlök och stek i 1 minut.
    2. Tillsätt potatis och rödbetor och stek ungefär 7 minuter. Tillsätt sedan morötter, palsternackor och rotselleri. Rör då och då. Tillsätt lite mer olja om det behövs. Stek i 5 minuter.
    3. Tillsätt sedan spritade och skalade bondbönor, zucchini och några dillkvistar. Stek ytterligare 5 minuter eller tills alla grönsaker har blivit mjuka.
    4. Skaka alla ingredienser till senapsdressingen i en liten glasburk med lock.
    5. Häll dressingen i stekpannan om du vill ha en krämig pyttipanna, servera den annars bredvid. Servera pyttipannan med en äggula till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben