Quesadillas med kyckling

Serverar: 4 portioner

Mexikansk snabbmat på enkelt sätt; kyckling, ost, oliver och kryddig salsa i knapriga tortillas.

Ingredienser

  • Olja på sprejflaska
  • 4 vetetortillas
  • 1 dl tomatsalsa
  • 100 g kokt kycklingfilé
  • 2 dl riven smakrik ost
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 2 msk strimlad färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Spreja en plåt med olja och lägg två tortillas på plåten. Fördela tomatsalsan mellan bröden och bred ut ett jämnt lager. Lämna en 1 cm bred kant runtom.
    2. Dela kycklingen i tunna strimlor med hjälp av två gafflar och fördela den jämnt ovanpå salsan. Strö över riven ost och lägg på oliver och strimlad koriander.
    3. Lägg de två återstående tortillabröden ovanpå. Sätt in i ugnen åtta-tio minuter tills bröden är gyllene och knapriga och osten har smält. Skär tortillabröden i fjärdedelar och servera dem varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben