Quick vegetable curry

Serverar: 5 portioner

En snabb, hälsosam och god rätt som är lätt att tillaga efter en lång arbetsdag. Servera med ris eller naanbröd. Också gott som fyllning till bakad potatis.

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 2½ msk curry
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 285 g frysta/färska blandade grönsaker som du gillar
  • 340 ml, 12 cl vatten
  • Salt, att smaka av med
  • Peppar, att smaka av med
  • Koriander, färsk till garnering
  • Instruktioner

    1. Värm olja i en stor kastrull eller gjutjärnsgryta. Stek lök och vitlök tills de är gyllenbruna.
    2. Rör i tomater, grönsaksbuljongtärningen, blandade grönsaker, vatten, salt och peppar.
    3. Koka i cirka 20 till 30 minuter tills grönsakerna är kokta och inte knapriga.
    4. Strö över färsk koriander före serveringen.
    5. En snabb, hälsosam och god rätt som är lätt att tillaga efter en lång arbetsdag. Servera med ris eller naanbröd. Också gott som fyllning till bakad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben