Quinoamuffins med krämig frosting

Serverar: 12 portioner

De här muffinsarna är dundergoda, särskilt när de får lite extra crunch på toppen samt en krämig frosting. Glutenfria och laktosfria. Gör chokladmuffins genom att blanda ner 1½ dl kakao med quinoan. Använd gärna en muffinsplåt för att de inte ska flyta ut.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1½ dl honung
  • ½ tsk salt
  • 1 dl kokosolja eller neutral rapsolja
  • 7 dl kokt quinoa
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping
  • 3 msk granola (se till att den är glutenfri)
  • 2 msk kokosflingor
  • 2 msk mandelspån
  • Frosting
  • 75 g mörk choklad, 70 % (mjölkfri)
  • 2½ dl kokosgrädde, kylskåpskall
  • 3 msk honung
  • Extra kokos och mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ dubbla muffinsformar på en bakplåt eller helst, i en muffinsplåt.
    2. Mixa alla ingredienser utom quinoan och bakpulvret i en matberedare eller med en stavmixer. Blanda ner quinoan och bakpulvret och mixa lite till. Häll smeten till hälften i formarna. Blanda samman granola, kokos och mandelspån och häll lite på varje muffins. Baka i 20-25 minuter. Låt svalna.
    3. Frosting: Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikro. Låt svalna lite. Vispa kokosgrädden tjock och tillsätt chokladen och honungen under vispning. Ställ frostingen i kylskåpet om den är för lös.
    4. Bred frostingen över muffinsen. Toppa gärna med lite kokos och mandelspån.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben