Quinoasallad med hallon, getost och salta mandlar
Ny och nyttig salladsfavorit med quinoa, varm getost, hallon och knapriga mandlar! Hallondressingen blir pricken över i.
Ingredienser
3 dl svart quinoa
1 dl + 1 dl hallon
200 g chèvreost
50 g salta mandlar
100 g gemsallad
1 msk olivolja
1 msk vinäger
½ tsk socker
2 msk vatten
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
Instruktioner
- Skölj quinoan noga i ljummet vatten. Koka den enligt anvisning på förpackningen. Mixa 1 dl hallon med olja, vinäger, vatten, socker, salt och peppar.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skär osten i skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen tills osten fått fin färg, ca 8 minuter. Grovhacka mandeln. Bryt salladen i bitar.
- Lägg quinoan på ett fat och toppa med ost, mandel, sallad och 1 dl hallon. Servera hallondressingen vid sidan om.
Liknande recept
Kommentarer (0)