Quinoasallad med hallon, getost och salta mandlar

Serverar: 4 portioner

Ny och nyttig salladsfavorit med quinoa, varm getost, hallon och knapriga mandlar! Hallondressingen blir pricken över i.

Ingredienser

  • 3 dl svart quinoa
  • 1 dl + 1 dl hallon
  • 200 g chèvreost
  • 50 g salta mandlar
  • 100 g gemsallad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • ½ tsk socker
  • 2 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj quinoan noga i ljummet vatten. Koka den enligt anvisning på förpackningen. Mixa 1 dl hallon med olja, vinäger, vatten, socker, salt och peppar.
    2. Sätt ugnen på 250 grader.
    3. Skär osten i skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen tills osten fått fin färg, ca 8 minuter. Grovhacka mandeln. Bryt salladen i bitar.
    4. Lägg quinoan på ett fat och toppa med ost, mandel, sallad och 1 dl hallon. Servera hallondressingen vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben