Quinoasallad med kyckling och bacon

Serverar: 6 portioner

Sallad med nyttiga quinoagryn, gula russin och en fräsch vitlöksdressing som sätter smak på denna vackra mustiga sallad.

Ingredienser

  • 2 dl quinoa, röd eller vit
  • 140 g bacon
  • 1 st grillad kyckling
  • ½ st rödlök
  • 6 st rödbetor, små
  • 1 st avokado
  • 12 st körsbärstomat
  • 1 st lollo rosso-sallad
  • 100 g rucolasallad
  • 50 g röda mangoldskott
  • 30 g solrosskott
  • ½ dl sultanrussin
  • ½ dl saltade nötter
  • Vitlöksdressing
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk honung
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 2 msk fetaost, smulad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • Instruktioner

    1. Blanda samman dressingen och ställ den i kylen. Koka quinoan enligt förpackningen.
    2. Strimla och stek bacon, lägg upp på hushållspapper så att det får rinna av.
    3. Bena ur kycklingen och dela köttet i bitar.
    4. Skala och skär löken i tunna klyftor.
    5. Skölj och lägg rödbetorna i kokande lättsaltat vatten. Koka dem ca 20–40 min. Spola i kallt vatten och ta bort skalet. Dela dem på mitten eller i klyftor.
    6. Kärna ur och skala avokadon, skär i skivor. Dela tomaterna.
    7. Skölj salladsbladen och riv lollo rosson i bitar.
    8. Blanda alla ingredienser till salladen och toppa med solrosskott, russin och nötter.
    9. Servera dressingen till salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gastone65 22 april 2009

    Fantastiskt god lite annorlunda sallad som uppskattades mycket av mina vänner! En härlig blandning mellan salt och sött.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben