Quinosallad med nektariner och parmaskinka

Serverar: 4 portioner

Quinoa är proteinrika frön från ett gräs som växer i Anderna. Om du inte får tag på quinoa är bulgur ett gott alternativ.

Ingredienser

  • 2 dl quinoa
  • 2 nektariner
  • 100 g sockerärter
  • 3 msk citronolivolja
  • 150 g chèvreost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 kruksallad
  • 150 g parmaskinka till servering
  • Instruktioner

    1. Skölj quinoan i ljummet vatten. Koka den enligt anvisningen på förpackningen. Låt den svalna.
    2. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Grilla dem snabbt i grillpanna eller på utegrill. Det går också bra att steka dem hastigt. Strimla sockerärterna.
    3. Blanda quinoa, nektariner, sockerärter, olja och smulad ost. Smaka av med salt och peppar.
    4. Lägg upp grönsalladen på ett fat och fördela quinoasalladen över. Lägg på parmaskinkan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben